Microsoft Dynamics 365 i cloud

 

OVERSKRIFT

Vælger man Dynamics 365 som en cloudløsning, så vælger man også Azure-platformen. Det betyder høj performance, fremtidssikring af jeres ERP-system, øget tilgængelighed og meget mere. At vælge Dynamics 365 i skyen har mange enestående fordele, som ikke opnåes på en traditionel on-premise-løsning. 

 

ERP-system som cloudløsning handler om konkurrenceevne

ERP handler nemlig ikke mere om servere og softwarelicenser for den enkelte virksomhed. Det handler om evnen til at konkurrere på et hurtigt skiftende marked. 

Er kernen i jeres forretning vedligehold af servere, backups, IT-sikkerhed, køling og lagringsplads? For langt de fleste er svaret nej. Med en cloudløsning overlader man alt det til eksperterne, så kan I fokusere på jeres virksomheds kernekompentencer og DNA.

 

 

Hvad betyder cloud? 

Cloud er i realiteten en betegnelse for et netværk bestående af tusindvis af servere der alle står i højsikkerheds datacentre fordelt på adskillige lokationer.

Lagring af data og applikationer finder sted i disse datacentre, hvor data og system kun kan tilgås af ejerne via internettet. 

Hvis man bruger onlinetjenester til at redigere mails, se film og gemme billeder bruger man højest sandsynligt allerede cloudtjenester, også selvom man ikke er klar over det.  

cloud

Dine muligheder med Dynamics 365 som cloudløsning

 


Sikkerhed

Microsofts cloud er konstant overvåget af eksperter, både digitalt og fysisk. Bygningerne er kraftigt sikrede og der er strænge adgangskrav for de ansatte. Den nyeste og bedste sikkerhedssoftware sikrer at data forbliver i de rette hænder. Der laves disaster backups, datareplikationer mm. på forskellige lokationer, så data altid er sikret. 

lock-1


Ingen tidskrævende installationer

Med Dynamics 365 som cloudløsning, skal der ikke længere bruges tid og ressourcer på at installere og opdatere software på de enkelte enheder. Nye applikationer og features kan tages i brug med det samme, og de kan dermed hurtigere og nemmere bidrage til virksomhedens fortsatte vækst. 

 

cog-desktop


Vedligeholdelse

Der skal ikke bruges kræfter på drift og vedligehold af teknikken bag. Man kan se det som man ser på sin netbank, teknikken bag er irrelevant, sålænge det er pålideligt og sikkert. Dermed kan virksomheden have fokus på sine kernekompetencer. 

tools-screwdriver-1


Altid på forkant 

Ved at vælge et Dynamics 365 som cloudløsning, samler man sine primære aktiviter i skyen. I et mere dynamisk marked betyder det, at virksomheden kan agere mere agilt i forhold til en klassisk on-premise-løsning. Tilpasninger til nye vækststrategier, fusioner og ændrede markedsvilkår håndteres nemmere. 

space-rocket-flying


Tilgængelighed

Løsningen kan nemt tilgåes af virksomhedens medarbejdere. Det kræver blot en PC, tablet eller smartphone med internetadgang. Ligeledes kan kunder og leverandøre nemt tildeles adgang, hvor de kan tilgå begrænsede dele af systemet. 

cloud-phone-exchange


Skalerbarhed

Med Dynamics 365 i cloud kan man nemt skalaere efter behov. Prisen er pr. bruger, dermed kan flere brugere nemt tilføjes. Ligeledes kan serverkapacitet, processorkraft og lagringsplads nemt og automatisk justeres efter behov. Det gør budgetteringen nemmere, og eliminerer store investeringer i IT-infrastruktur.

toys-lego

Find svar på de mest stillede spørgsmål om cloud vs. "on-premise" 

Spørgsmålene er mange, når man står over for udskiftning af nyt ERP-system, og hvorvidt man skal vælge en cloudløsning fremfor "on-premise". Her er svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte får.

Mange virksomheder er bange for at flytte sine forretningskritiske data ud på fælles datacentre rundt i verden - og tænker, at det er meget mere sikkert på egne servere hjemme i kælderen. For der kommer jo ingen fremmede.

Men man skal ikke lade sig snyde. Der er ingen tvivl om, at Microsoft’s datacentre er langt bedre beskyttede. De er konstant opdaterede med nyeste sikkerhedssoftware og bliver overvåget 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

I en cloud-løsning betaler du pr. bruger pr. måned, og du kan løbende skrue op og ned for antallet af licenser alt afhængig af hvordan virksomheden udvikler sig. Den månedlige pris pr. bruger er inkl. alt, også opdateringsabonnementerne.

I en "on-premise"-løsning køber du typisk licenserne og skal derfor betale for alt – herunder hardware, software, SQL-serveren, forsikringer mod tyveri, brand og vandskade, overvågning, hw-reservedele, køling samt diverse opdateringsabonnementer.

Alle med login (tofaktorgodkendelse) kan tilgå data. En cloud-løsning kræver ingen fysisk installation, blot en internet-browser og en internet-forbindelse. Det betyder med andre ord, at du kan få adgang uafhængig af enhed og sted. Du kan eksempelvis også tilgå via din mobil eller tablet. 

Nogle tror, at man i en cloud-løsning er låst til samme setup som andre virksomheder - at man køber en standard-løsning, som ikke kan tilpasses ens egen virksomheds unikke behov. Men du kan tilpasse og skræddersy din cloud-løsning præcis på samme måde som en "on-premise"-løsning. 

I en cloud-løsning medfølger 24/7-overvågning af Microsofts datacentre. Løsningerne er derfor typisk meget stabile, og serverne tilpasses løbende, så der altid er en optimal performance.

Hvad er Microsoft Azure, og hvordan understøtter det Dynamics 365?

Microsoft har navngivet deres cloud-platform ‘Azure’, og det kan meget mere end lagring af data.

Som skabt for hinanden

Dynamics 365 er bygget for Azure. Det betyder, at vælger man Dynamics 365 som en cloudløsning, så vælger man den perfekte platform til systemet. Microsoft Azure er nemlig verdens største cloud-platform. 

Azure indeholder ligesom en værktøjskasse, en masse forskellige redskaber og værktøjer. Med Dynamics 365 på Azure får man det fulde udbytte af disse værktøjer. Microsoft ejer og udvikler værktøjerne i Azure, og sørger for at de forskellige værktøjer bliver integreret og spiller sammen. 

Værktøjerne kan bruges af udviklere og andre IT-teknikere til at bygge, implementere, administrere og teste programmer med.

keyboard_arrow_down

Azure fremtidssikrer jeres ERP-system

Microsofts innovative tiltag kommer på Azure-platformen.

Dynamics 365 og de tilstødende applikationer opdateres løbende. De bliver konstant bedre til at bygge broer mellem de forskellige applikationer, og der dannes nye integrationer og findes nye anvendeligheder.

Azure platformen sikrer samspil mellem Dynamics 365 og værktøjerne i Azure, såsom Power Bi, Power Apps, Power Automate, Office 365, Microsoft Machine Learning og mange flere.

Det udvider mulighederne for at bygge kraftfulde forretningsløsninger med nye innovative anvendeligheder. Dermed ikke blot forbliver jeres ERP-system konkurrencedygtigt, det giver jer en konkurrencemæssig fordel. 

 

Adgang til Azure over alt

 

Med Dynamics 365 på Azure-platformen, er tilgængelighed ikke længere et problem. 

Softwaren (systemet) er ikke direkte installeret på virksomhedens egne computere og servere. Virksomhedens brugere får i stedet adgang til systemet via internettet.

Eksempelvis vil man med Dynamics 365 på en cloudløsning tilgå systemet direkte fra en internetbrowser, både på smartphone, PC og tablet. 

Dermed kan systemet tilgåes overalt, og med ét klik har man adgang til ERP-systemet og de værktøjer der ligger i Azure.


Microsoft Dataverse sikrer samspillet

Microsoft Datavese er en intelligent, sikker og skalerbar dataplatform

Data er et af de mest værdifulde aktiver en virksomhed har, dog er de ofte spredt ud på forskellige programmer, afdelinger og services. Det besværliggører integrationer, dataanalyser og vidensdeling.

Microsoft har derfor udviklet Dataverse. Med Dataverse kan applikationerne operere på samme dataplatform. Data som én samlet enhed, danner grundlag for samspil mellem de forskellige systemer i jeres virksomhed. 

På den måde kan data fra D365 nemt bruges til at bygge forretningsapplikationer der understøtter vidensdeling og forretningsudvikling. 

Vi kan hjælpe dig med din cloud-migrering

Hos Bredana Axcite er vi specialister i migrering af din serverpark til cloud. Vi kan hjælpe dig med at designe, implementere og vedligeholde din nye cloud-løsning, og selvfølgelig sikre, at migreringen fra din gamle serverpark til skyen foregår effektivt og problemfrit. 

Læs mere om hvordan vi kan hjælpe dig

 

Vil du høre mere om Microsoft Azure Cloud?

Vi vil meget gerne dele vores viden og erfaringer med dig. Naturligvis uforpligtende og uden beregning.

keyboard_arrow_up