Hvad er Microsoft Azure Cloud?

Cloud lyder måske lidt højtflyvende. Men lad os lige gøre det helt jordnært et øjeblik. For når alt kommer til alt, er cloud med til at gøre virksomhedens IT-platform meget mere fleksibel og sikker. 

Hvad betyder cloud?

Cloud betyder reelt, at din software ikke er installeret på dine egne servere, men i et datacenter hvorfra både programmet og dine data kan tilgås.

I praksis betyder det mere end det, da det giver mange fordele såsom tilgængelighed, sikkerhed, performance og vedligeholdelse.

Microsoft Azure 

Dynamics 365 er født som et ægte cloud-produkt, hvor både applikation og data ligger i skyen. Dynamics 365 ligger ligesom Microsoft Azure i Microsofts datacentre. Microsoft Azure er altså en samling af cloudtjenester, som sikrer, at du kan drifte din virksomhed fra skyen på en sikker og tryg måde uden tung og teknisk vedligeholdelse. 

Når du vælger Dynamics 365 som cloud, skal du ikke længere bruge tid og kræfter på tekniske detaljer som at optimere sin SQL-server eller sikre, at AOS-serverne er kørende.

Microsoft Azure = høj performance

Dynamics 365 er bygget, så alt, hvad der er performancekrævende, sker på serverne. Dels på SQL databaseserverne og dels på applikationsserverne.

Den enkelte arbejdsstation, tablet eller hvad, man anvender, er således kun en brugerflade.

Forespørgsler sendes til serverne i datacentret, hvor data behandles og beregnes, hvorefter resultat præsenteres for brugeren.

Det er simpelthen den mest effektive løsning, og man vil derfor opleve er rigtig god performance på en Dynamics 365-løsning.

For at sikre en høj og stabil performance anvender Dynamics 365 nogle indbyggede muligheder i SQL-databasen til udligning af belastningen. Det betyder, at store tunge batchjobs ikke forringer ydeevnen for de andre brugere.

Dine muligheder med Microsoft Azure Cloud

En cloudløsning giver en række fordele, som en traditionel "on-premise"-løsning ikke kan konkurrere med. 

 


Sikkerhed

Microsoft Azure Cloud er langt bedre beskyttede end en traditionel installation på egne servere nogensinde vil være. Azure er konstant opdateret med nyeste sikkerhedssoftware og bliver overvåget 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

 

lock-1

Vedligeholdelse

Cloud-teknologien betyder, at du ikke skal bruge kræfter på drift og vedligeholde af teknikken bag. Blot brugerne har en internet forbindelse, kan de via en browser anvende løsningen. Det betyder at virksomheden kan fokusere energien på at forretningen, og optimering af arbejdsgange.

tools-screwdriver-1

Altid opdateret

Dynamics 365 er med det "One Version" forberedt til, at systemet løbende kan opdateres. Tvungne månedlige opdateringer betyder, at systemet bliver til en "evighedsversion", som du slipper for tunge opgraderinger hvert 5. eller 10. år.

 

space-rocket-flying

Tilgængelighed

Når løsningen kører i cloud, betyder det, at både data og applikationen ligger i Azure i et af Microsoft’s datacentre. Som bruger kan du komme på, blot du har en internetforbindelse, og det giver selvsagt en kæmpe fleksibilitet for alle medarbejdere, da du kan tilgå uafhængig sted og platform. 

cloud-phone-exchange

Performance

Dynamics 365 rækker alle forretningsapplikationerne i skyen, hvilket giver en række fordele. Ikke kun i form af tilgængelighed for virksomhedens medarbejdere, men også i forhold til skalering af virksomhedens forretningsløsning i takt med, at virksomheden vokser. 

gauge-dashboard

Skalerbarhed

Du kan nemt tilvælge de applikationer, din virksomhed har brug for, og skrue op og ned for antallet af licenser. Den tilhørerende infrastruktur skaleres automatisk i en cloud-løsning.

toys-lego

Vi kan hjælpe dig med din cloud-migrering

Hos Bredana Axcite er vi specialister i migrering af din serverpark til cloud. Vi kan hjælpe dig med at designe, implementere og vedligeholde din nye cloud-løsning, og selvfølgelig sikre, at migreringen fra din gamle serverpark til skyen foregår effektivt og problemfrit. 

Læs mere om hvordan vi kan hjælpe dig

Der findes andre muligheder end en ren cloud-løsning

Dynamics 365 er født som cloud-produkt, men ligesom alle tidligere versioner af Microsofts ERP-systemer, kan Dynamics 365 installeres lokalt på egne servere eller i et hostingcenter.  Eller man kan vælge en "både/og"-løsning i en hybrid-model, hvor man kombinerer en on-premise løsning med cloud. 

Vi anbefaler dog som udgangspunkt vores kunder at vælge cloud, da der er flere fordele forbundet med cloud. 

Er du i tvivl om, hvilken model der vil passe godt til netop din virksomhed, er du altid velkommen at kontakte os for en uforpligtende snak.

 

Find svar på de mest stillede spørgsmål om cloud vs. "on-premise" 

Spørgsmålene er mange, når man står over for udskiftning af nyt ERP-system, og hvorvidt man skal vælge en cloudløsning fremfor "on-premise". Her er svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte får.

Mange virksomheder er bange for at flytte sine forretningskritiske data ud på fælles datacentre rundt i verden - og tænker, at det er meget mere sikkert på egne servere hjemme i kælderen. For der kommer jo ingen fremmede.

Men man skal ikke lade sig snyde. Der er ingen tvivl om, at Microsoft’s datacentre er langt bedre beskyttede. De er konstant opdaterede med nyeste sikkerhedssoftware og bliver overvåget 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

I en cloud-løsning betaler du pr. bruger pr. måned, og du kan løbende skrue op og ned for antallet af licenser alt afhængig af hvordan virksomheden udvikler sig. Den månedlige pris pr. bruger er inkl. alt, også opdateringsabonnementerne.

I en "on-premise"-løsning køber du typisk licenserne og skal derfor betale for alt – herunder hardware, software, SQL-serveren, forsikringer mod tyveri, brand og vandskade, overvågning, hw-reservedele, køling samt diverse opdateringsabonnementer.

Alle med login (tofaktorgodkendelse) kan tilgå data. En cloud-løsning kræver ingen fysisk installation, blot en internet-browser og en internet-forbindelse. Det betyder med andre ord, at du kan få adgang uafhængig af enhed og sted. Du kan eksempelvis også tilgå via din mobil eller tablet. 

Nogle tror, at man i en cloud-løsning er låst til samme setup som andre virksomheder - at man køber en standard-løsning, som ikke kan tilpasses ens egen virksomheds unikke behov. Men du kan tilpasse og skræddersy din cloud-løsning præcis på samme måde som en "on-premise"-løsning. 

I en cloud-løsning medfølger 24/7-overvågning af Microsofts datacentre. Løsningerne er derfor typisk meget stabile, og serverne tilpasses løbende, så der altid er en optimal performance.

Vil du høre mere om Microsoft Azure Cloud?

Vi vil meget gerne dele vores viden og erfaringer med dig. Naturligvis uforpligtende og uden beregning.

keyboard_arrow_up